Flytta hemifrån och flytta hem igen på samma kväll.

Jag åkte och tittade på lägenheten igår, killen kom till och med och hämtade mig när vi skulle se den. Jag gillade lägenheten skarpt, killen var trevligt och verkade vara en schysst kille.... Jag hade i princip bestämt bestämt mig för att tacka JA till den. Men ville att mamma eller pappa skulle följa med mig och titta på den också.

Jag fick låna nycklarna, så jag, mamma och syrran åkte ner och tittade på den när hon slutade jobba på eftermiddagen. De tyckte också att den var fin, några små skavanker som att det var någon fläck vid tapeten i sovalkoven, en "pinne" till persiennen som var trasig, och en liten spricka i tapeten (eftersom att huset är gamlat och rör lite på sig). Så jag ringde och berättade för honom vad vi hade upptäckt. 
Men han tyckte att jag kunde skriva det i kontraktet, så det kändes lungt för mig.
Jag tackade JA till lägenheten över telefon, och eftersom att han skulle åka bort imorgon (läs idag) så kom han över med kontraktet på en gång.

Han var jätte stressad så han skrev på ett tomt kontrak och tyckte att jag kunde skriva i resten, så skulle han komma förbi mig under nästa vecka om hämta sin kopia. Då kände jag att han verkade lite skum och obrydd. Jag skulle ju kunna skriva vad somhelst i mitt kontrakt... Men men, han litade väl på mig...

Vi åkte hem för att äta middag, och jag var jätte glad för att jag äntligen skuylle få flytta hemifrån. Jag och mamma åkte dit direkt efter middagen för att börja städa. Jag tog köket, medan hon började med badrummet. Det det låg trätrall på golvet. Vi lyfte på den för att kunna städa under, det faller ju skräp mellan springorna. Då upptäckte mamma att det läckte från toan, och att det runnit vatten under trätrallen. Trätrallen som legat närmast toan har blivit svart att fukten och murklat lite. Så det var ju inget som hade hänt under de närmsta dagarna.

Jag ringde till killen och sa som det var. Då undrade han om jag vill avbryta allting, och strunta i att hyra av honom. Men jag sa att bara det här blir fixat så är det ju lungt. Jag ville att han skulle ringa tilll yresvärden, så att han fick komma upp och titta på den. Men killen tyckte att jag kunde fixa det där själv. Eftersom att jag inte hade skrivit på några papper än så sa jag nej till det där.

Han ringde yresvärden som kom upp, och ville ta dit försäkringsbolaget, för att fastställa den eventuella skada. Men först skulle killen vara tvungen att bära ut badkaret och städa upp inne i badrummet. Efter som att han verkade väldigt oengagerad så kändes det inge bra för mig. Att jag skulle skriva på och sedan var det inte riktigt 100 med lägenheten.

Dessutom pratade han väldigt mycket om pengarna, när skulle jag betala in yran, och hade jag verkligen bestämt mig. han ville ha ett snabbt beslut.

Papperna som killen skulle skicka in till HSB om att han skulle hyra ut i andrahand hade inte kommit in än. Och de papperna skulle vara inne någon månad innan inflytt, eftersom att det kan ta några månader innan styrelsen skulle ha sammanträde, så de kunde godkänna mig. Mycket märkligt, till mig hade han ju sagt att det var lungt.

Han ville alltså att jag skulle betala in pengar till hyran innan jag ens blivit godkänd som hyersgäst av föreningen.

Hyresvärden berättade för mig att killen inte hade betalat sista yran på lägenheten, och att det hade varit lite problem med honom tidigare. Det här berättade han för mamma samtidigt som jag pratade med killen i telefon. Då frågade mamma om jag skulle avböja allting, jag såg att hyresvärden nickade och tyckde att jag skulle undvika att blandra mig i någon sånt här.

Så jag sa till killen att jag inte var intresserad längre, så han fick komma upp till lägenheten och hämta igen nycklarna som jag hade fått.

Och  därmed så "flyttade" jag hem igen.
Jättetråkigt, men samtidigt, vilken himla tur att vi hann upptäcka det är innan jag skrev på papperna.

Lita aldrig på folk du inte känner, !!!


Flytt

Det här kanske blir den bästa dagen på väldigt länge, jag är ledig idag, sitter hemma och väntar på en nyckel till en lägenhet som jag ska åka och titta på.
Killen ringde igår och frågade om jag var intresserad! Klart som fan att jag är! :)

Han skulle kom förbi med nyckel, så får jag åka och titta på den i lugn och ro. Mamma slutar 15,30 så vi kommer att åka ner och kika på den direkt då. Ahhh, det är 5 timmar kvar tills dess. Jag som vill åka dit och se den på en gång. Håller verkligen tummarna för att det är en fin lägenhet.

När han berättade om den, så verkar den kanon. Det är 1,5  rum, med nyrenoverat kök, sovalkov. 10 min cykel väg till mitt jobb, 10 min promenad till centrum. Lägenheten står redan tom, så jag kan i princip flytta in i morgon. Det är bara papperna som ska skrivas på.

Jag vill verkligen ha den här..... jag kommer gå upp i atomer innan mamma kommer hem så att vi kan åka iväg :P


Vår!

Imorse när jag vaknade och kunde konstatera att temperaturen låg på +26 grader mot solväggen, blev jag genast på bra humör.

Promenerade till jobbet och såg att de var ute och sopade gator för full, det måste väl endå vara första riktigta vårtecknet :) TIll råga på allt så köpte jag mig en Magnus white strawberry !

Jag blir på bra humör när det är vår och soligt!!

Strax slutar jag, och då ska jag ta bussen hem till pojkvännen och mysa med honom!


Grease

Igår var jag på Grease med mamma och lillasyster, otroligt bra musikal.
Vilken show de bjöd oss på! Så otroligt duktiga på att sjunga och dansa! Vad skit länge sedan jag såg filmen med John Travolta, nästan så att jag funderar på att gå och hyra den till veckan :) 

Dagen efter, med blåsor på fötterna

Igår var jag ute och festade med några gamla kompisar, som jag egentligen inte har haft något större kontakt med sedan höstadiet och början av gymnasiet. Men det var super skoj att träffa dem igen. Jag har arbetat sedan studenten förra sommaren, medan många utav dem knappt haft något arbete alls sedan dess. Det är då man märker hur mycket man missar för att man jobbar. Jag är schemalagt så att jag arbetar varannan helg. Vilket innebär att jag missar ju hälften av det som händer... Men å andra sidan så verkar de vara hyffsat less på att inte ha något att göra på dagarna, och dessutom lär de väl inte ha så gott om pengar heller :P

I natt när jag kom hem så la jag mig i soffan och bläddrade igenom kanalerna en stund, tänkte att jag skulle nyktra till lite innan jag somnade för att slippa den värsta bakfyllan. Haha, det slutade med att jag somnade där med alla kläder och vaknade vid 6-tiden. Fy fan vad dåligt jag mådde då, trodde knappt att jag skulle ta mig upp till sovrummet... Haha, men när jag senare vaknade vid 12.30 tiden så mådde jag hyffsat endå. Känner mig lite seg sådär, men inte alls så farligt.
Kanske beror på att jag promenerade hem från stan igår - 6 km. Behöver jag säga att jag har blåsor på fötterna? :P
Har även lite dåligt samvete för att jag höll pojkvännen vaken under hela min promenad hem, som lär ha tagit över 1½ timme. Han som skulle upp och jobba i morse :S

Nä, nu ska jag hoppa ur morgonrocken och börja göra mig i ordning, så kanske man ser ut som en människa igen :) Ikväll blir det Grease för hela slanten !

Måltid

Jahaja, då var man tillbaka på  jobbet igen. Är inne på min sjätte natt den här veckan, så jag börjar känna mig lite sliten. Ska bli skönt att få ledigt några dagar nu. Kommer dock bli svårt att vända tillbaka på dygnet, nu när jag har jobbat så många nätter på kort tid. Undrar hur bra kroppen mår utav dessa omställningar egentligen.

Jag kände mig lite hängig tidigare idag, eller ja i eftermiddags när jag steg upp. Det beror troligtvis på att man äter så knasigt när man jobbar natt. Stiger upp kring 15-tiden och hoppar över "frukosten", äter istället middag med familjen direkt. Sedan lite lätt fika innan jag åker iväg till jobbet, och på sin höjd blir det väl någon frukt på jobbet under natten. Känns inte riktigt som att jag får i mig alla måltider som skulle behövas. Men samtidigt så är man inte så himmla sugen på någon mat på natten heller.

//Nina

Skadad

Det här ska då föreställa min lediga natt. Frågan är ju varför jag sitter här och hänger istället för att krypa ner med pojkvännen och sova med honom. Men jag är helt enkelt inte trött. Det tar någon dag att vända tillbaka på dygnet, men frågan är ju om det är värt. Med tanke på att jag ska jobbar fre,lör och söndag natt igen.

Klockan är 00:22 har tänkt vara uppe en timme till och sedan försöka somna. Om inte annat bara krypa ner bredvid honom och bara ligga och mysa.

Jag hoppas på att slippa bli besökt av sliverfiskar i drömmarna inatt. Usch, igår natt när jag städade på jobbet upptäckte jag två små varelser som kröp omkring på golvet -->silverfiskar<--
Småkryp är verkligen otrevliga! Dessutom känns det som om att de är överallt, skorna, det kliade på benen osv. Man blir paranoid.

Idag har jag varit och fikat med en kompis som flyttade ner till Linköping efter gymnasiet för att gå folkhögskola. En tjej som jag lärde känna under gymnasieåren, och kom mycket nära. Så det känns otroligt tråkigt att hon har flyttat från stan. Men samtidigt så förstår jag henne, och alla andra som praktiskt taget flydde här ifrån. Umeå är en rätt trist stad!
Det som är så underbart med den här tjejen är att allt flyter på så smidigt när man är med henne, trots att det är 1-2 månader mellan gångerna vi ses. Vi har inte heller pratat speciellt mycket i telefon, från början gjorde vi det, men inte längre. Men det spelar inge som helst roll, det är så avslappnat mellan oss endå.
Det gillas!!

Jag ska starta igång en dålig film och håller tummarna för att den gör mig sömnig :)

//Nina


tisdag natt/onsdag morgon

Haha, jag sitter och småler åt gårdagens händelse. Jag var bomb säker på att det verkligen var någon här inne. Samtidigt som jag visste att det inte kunde vara det, etfersom att det är lås på dörren efter kl 20.00.

Men inatt känns det mycket bättre, än så länge i alla fall :)

Jag har suttit och pratat med en chaufför fram till nu, vilket innebär att det bara är 2½ timme tills de första morgonjobbarna kommer ut. Jag tror det här blir en bra natt :)
Ska strax damsuga och våttorka golven här inne, så då kan jag döda 20 min till av mitt arbetspass :P


//Nina


Fy fan

Nu är jag inte så kaxig längre. Sitter på jobbet, har snackat med en chaufföri en timme ungefär, men hon drog hem för att sova ganska nyss. Samtidigt som hon tog bilen och drog, så gick jag ut i fikarummet för att fylla på kaffet.
Jag tog med mig nyckel till chefens rum, där kaffe, socker, grädde och choklad finns. Hämtade en påse med chokladpulver, som var det enda som behövdes fylla på ikväll. La paketet vid automaten och gick tillbaka med nyckeln.

När jag kommer tillbaka till automaten 1 minut senare, och ska öppna paketet, så upptäcker jag att det redan är öppet? Hur fan kan det vara det?
Ingen lär väl ha öppnat paketet och sedan ställt in det i spåket igen? Jag blir i alla fall skit skraj och tror att det är någon här inne.

Så jag skyndar mig att fylla på, gå sedan in på växeln och stänger igen dörren (som det är kodlås på) Dörren står vanligtvis alltid öppen. Och dessutom tycktes jag skymta en figur i fönstret. Förmodligen inbillning till 100 %. Men endå!!!

Det här fönstret, har jag dessutom bakom ryggen. Visseligen så är persiennerna nere, så att ingen kan se in. Men vetskapen om att det kanske står någon och trycker där ute gör mig kallsvettig.

Tidningensbunten har kommit, så jag borde gå ut och hämta den. Men vettefan om jag vågar det faktiskt!!
Hoppas min nattvakt kommer hit snart och håller mig sällskap.

//Nina

Nattarbete

En utav den ordinarie nattpersonalen har tagit ledig i veckan, vilket innebär att jag fick rycka in och jobba hennes pass. Jag har egentligen inget emot att jobba natt någon gång nu och då, det kan vara ganska skönt emellan åt. Men eftersom att jag inte riktigt är van så blir det lite tungt att hålla sig vaken där kring 3 tiden. Så än så länge känns det helt okej.

Jag har laddat upp med ett fotoalbum som jag ska göra i ordning åt mamma. Kan vara skönt att ha något att pyssla med när man har lusläst aftonbladet, expressen och snokat runt på apbergget :P

Det skulle säker kännas mycket bättre om jag inte var så mörkrädd. Varje gång jag tvingas gå ut i korridoren, där det finns fönster så tror jag att det står någon där ute och vill skrämmas med mig! Det går även en del historier om att det ska spöka i det här huset. Och jag tror att jag är expert på att skrämma upp mig själv och lyssna efter konstig ljud lite för mycket.

Det känns mycket bättre att jobba natt på sommaren, när det är ljust ute :)

Nä, nu ska jag ta och göra lite nytta. Det är städnatt i natt, vilket innebär att jag måste damsuga, våttorka golven och damtorka här inne i växeln. Vilket i och för sig säkerligen behövs, så att vi blir av med våra husdjur någon gång. Silverfiskar och myror, fräsch va?

//Nina

RSS 2.0